Hyundai DAC, yeni teknolojinin eseri!

HDAC

Fintech ve blokzincir teknolojisinin beraberliği sonucu ortaya Hyundai Dac adlı muhteşem bir proje ile karşınızdayım!
Hdac, IoT teknolojisini blokzincire entegre ederek nesneler arası iletişim kurmayı ve ödeme platformu oluşturmayı amaçlıyor. Hyundai Dac ekibi Güney Kore asıllı olup İsviçre'de yapılanmış bir teknoloji firmasıdır. Bu çok güçlü ekip, kendisi gibi iki güçlü teknolojiyi bir araya getirerek yeni bir fikir ortaya attılar. Bu projeyi en basit şekilde anlatmayı diliyorum.
Internet of Things kavramıyla kompleks edilmiş blokzincir teknolojisi üzerine inşaa edilen Hdac tokenleri dijital cihazların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlıyor, iletişim sırasında blokzincir teknolojisinden ve Hdac*T yani Hdac Tokenlerden yararlanılıyor. Hdac sayesinde elektronik aletimiz üzerinden bir ödeme yapabilir,  blokzincir üzerinde sözleşme oluşturabiliriz. Bu platformda, cihazların birbirini faturalandırabilmesi, cihazların diğer bir cihazı tanıyabilmesi gibi özellikler sağlanıyor.

Peki ya ne hedeflediler?

Hdac, blokzincir bankası olmayı ve oluşturduğu bankada Hdac tokenlerini kullanmayı hedefliyor. Yeni teknoloji elektronik aletler arasında en hızlı ve güvenli olmayı amaçlıyor. Blokzincir sayesinde yapılan güvenli transferler Hdac'in merkezsizlik hedefini sağlıyor. Hdac'ın hibrit blokzincir teknoloji tam olarak IoT ve Blokzincir teknolojisinin birleşiminden oluşuyor. Örneğin; blokzincir teknolojisini kullanan Hdac asla virüslerle sorun yaşamıyor böylece elektronik cihazlarımızın güvenliğinden şüphe duymuyoruz.
HyundaiDac'ın ekosistemi tam olarak sözleşme yaratmak ve elektronik aletler arası ödemeleri sağlıyor. Hyundai Pay gibi bir güçten destek alıyor aynı zamanda Dexko, Double Chain gibi partnerleri de mevcut.



Hyundai Dac projesine katılmak ve projenin yatırımcısı olmak için www.hdac.io adlı websitesinden 27 Kasım - 22 Aralık tarihleri arasında tokenleri satın alabilirsiniz.

IoT'un geleceği ve küresel ölçekte değeri

Bitcoin'in toplam piyasa değeri 100 milyar doları geçti ve IoT, önümüzdeki 20 yıl içinde küresel GSYİH'yi 10 ila 15 trilyon dolara kadar artacağını tahmin edilmektedir.

Yazarın görüşü

Ben IoT ve blokzincir teknolojisinin ahenkle uyuştuğunu bu iki teknolojinin gelecekte hayatımızda yer alacağına inanıyorum. Belki de Hyundai Dac arkasındaki köklü firmaların ve topluluğun desteğiyle günlük hayatımızda ödeme sistemi olarak kullanabileceğimiz güzel bir platform inşaa ediyor. Son zamanların en güzel projelerinden birinin destekçisi olmayı planlıyorum.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hyundai DAC | Blokzincir tabanlı IoT ödeme platformu